حاضرین در جلسه:
آقای مهندس نادر عطایی (نایب رئیس دوره اول) آقای مهندس محمدرضا انصاری (رئیس دوره دوم) آقای مهندس سعید مرجوی (نایب رئیس دوره دوم) آقای مهندس حسین ترابی (نایب رئیس دوره سوم و رئیس ادوار چهارم و پنجم) آقای مهندس بهزاد حضرتی (عضو هیات مدیره دوره پنجم و رئیس ادوار ششم، هفتم و هشتم) آقای مهندس علی اکبر ادیب (خزانه دار ادوار ششم، هفتم و هشتم) آقای مهندس محمدحلوایی (عضو هیات مدیره ادوار هفتم و هشتم و رئیس هیات مدیره دوره نهم) آقای مهندس محمدرضا طبیب زاده (عضو هیات مدیره ادوار ششم، هفتم، هشتم و نهم) آقای مهندس مسعود معظمی (عضو هیات مدیره ادوار هفتم و هشتم) آقای مهندس ایرج مسروری (عضو هیات مدیره ادوار ششم و هفتم) آقای مهندس ادموند میرزاخانیان (عضو هیات مدیره ادوار هشتم و نهم) آقای مهندس علیرضا بابایی (عضو هیات مدیره دوره هشتم) آقای مهندس رشیدی (عضو هیات مدیره دوره نهم) آقای مهندس طاهری خرم آبادی (عضو هیات مدیره دوره نهم) آقای دکتر محمد طاهری (دبیر انجمن از دوره پنجم تا نهم) |
طبق ماده 38 اساسنامه، شورای عالی ادوار از اعضای هیأت مدیرههای ادوار قبلی انجمن از بدو تأسیس تشکیل میشود. وظیفه این شورا ارائه نظرات مشورتی و راهبردی و کمک به هیأت مدیره انجمن در جهت پیشبرد اهداف انجمن میباشد. آیین نامه تشکیل جلسات و اداره شورای عالی در اولین دوره آن توسط آن شورا تنظیم و تصویب میشود.
این ماده از اساسنامه تاکنون مغفول مانده بود. هیات مدیره دوره نهم تصمیم گرفت با دعوت از کلیه اعضای هیات مدیره ادوار یکم تا هشتم (مجموعاً 28 نفر)، نسبت به تشکیل این شورا اقدام نماید. در این راستا از همه عزیزان برای حضور در جلسه اول دعوت به عمل آمد که مورد استقبال قرار گرفت. البته برخی از عزیزان به دلیل مسافرت، امکان حضور در این جلسه را نداشتند.
جلسه در ساعت 7:30 شروع شد. در ابتدا آقای مهندس حلوایی (رئیس هیات مدیره فعلی)، ضمن خیرمقدم به مهمانان، توضیحاتی درباره علت تشکیل این جلسه ارائه نمودند و با ارائه پاورپوینتی، ترکیب اعضای هیات مدیره در 8 دوره گذشته را مرور کردند. ایشان ضمن معرفی اعضای نهمین دوره هیات مدیره، به صورت اجمالی گزارش عملکرد این هیات مدیره را ارائه دادند و به تلاش ایشان برای ارتقا جایگاه انجمن و تاثیرگذاری آن در تصمیمات مهم صنعت نفت از جمله در کمیته انتخاب وزیر نفت و… اشاره کردند. همچنین رویکرد این هیات مدیره در “تولید محتوا” را به عنوان یکی از مزیتهای عمده این دوره برشمردند که در موضوعاتی همچون بخشنامه تعدیل، اسناد همسان EPC و… متبلور شده است. همچنین آقای مهندس طبیب زاده ضمن تشکر از حضور هیات مدیره ادوار انجمن، توضیحات مختصری درباره اقدامات انجام شده توسط این هیات مدیره به ویژه درمورد نشریه 5490 و پیوستهای آن و همچنین فعالیتهای شورای هماهنگی تشکلها ارائه نمودند.
در ادامه از هر یک از حاضرین در جلسه درخواست شد دیدگاههای خود را در مورد تشکیل این شورا ارائه نمایند:
آقای مهندس انصاری:
- اگر شورای ادوار صرفاً مشورتی باشد، عملاً خیلی تاثیرگذار نخواهد بود و افراد، انگیزه زیادی برای حضور در جلسات و… نخواهند داشت. از طرفی شورا نمیتواند به جای هیات مدیره تصمیمگیری نماید. لذا پیشنهاد آن است که سه وظیفه مشخص برای شورا تعریف شود:
- استراتژیهای کلان توسط هیات مدیره تدوین و به تصویب شورای ادوار برسد.
- اختلافات احتمالی بین اعضای هیات مدیره به شورا ارجاع شود و نظر این شورا قطعی باشد.
- مسائل کلان، عمده و تاثیرگذار به شورا ارجاع شود و نظر مشورتی ایشان اخذ گردد.
- خود شورای ادوار هم نیاز به دبیر دارد که مسائل را پیگیری و هماهنگیهای لازم را انجام دهد. پیشنهاد میشود دبیر انجمن، نقش دبیری شورا را هم ایفا نماید.
- میتوانید جلسات هیات رئیسه شورا را به صورت ماهانه برگزار کنید و جلساتی با حضور کل اعضای شورای ادوار، به صورت فصلی برگزار شود.
آقای مهندس عطایی:
- طبعاً همه اعضای هیات مدیره ادوار قبلی نمیتوانند عضو این شورا باشند. برای اینکه تصمیمگیری امکانپذیر باشد، لازم است تعداد محدودی به نمایندگی انتخاب شوند. به عنوان مثال در سندیکای شرکتهای ساختمانی، شورای ادوار متشکل از 5 نفر میباشد. ایشان ضمن بررسی چالشهای صنف، راهکارهای لازم را به هیات مدیره ارائه مینمایند و اختلافات را حل و فصل میکنند.
- شورای عالی میتواند مسائل مهم صنف را شناسایی و به هیات مدیره ارجاع نماید. به عنوان مثال موضوعاتی مانند کمپین کارگری، بهره بانکی، وصول مالیات علی الراس با نرخ غیرواقعی 14% برای شرکتهای پیمانکاری، تورم مهارگسیخته، ورود شرکتهای خصولتی در رقابت با شرکتهای خصوصی و… از جمله مشکلات اصلی پیمانکاران میباشند.
- طبعاً نقش شورای ادوار مشورتی است، اما اگر این شورا تاثیرگذار نباشد، اعضا انگیزهی لازم برای حضور در جلسات و فعالیت موثر نخواهند داشت.
آقای مهندس ترابی:
- پیشنهاد میکنم ترکیب 7 نفره به عنوان اعضای اصلی و 2 نفر علیالبدل در ترکیب شورا باشند. مثلاً میتوان از هر دوره، 1 نفر در هیات مدیره حضور داشته باشد.
- دبیر انجمن، مسئولیت دبیری شورا را هم ایفا نماید.
آقای مهندس حضرتی:
- پیشنهاد میکنم رئیس آخرین دوره هیات مدیره حتماً عضو شورا باشد تا انتقال تجربیات بین ادوار به درستی صورت گیرد.
- ارتقاء جایگاه انجمن خیلی موثر است و توصیه میکنم حتماً بعد از انتخاب وزیر نفت، هیات مدیره تقاضای جلسه نماید و تاکید کند حتماً معاونین وزیر از بین افرادی انتخاب شود که در تعامل و ارتباط سازنده با بخش خصوصی باشد.
آقای مهندس بابایی:
- در آیین نامه باید جایگاه شورا به طور مشخص تعریف شود. در چه مواردی نقش مشورتی دارد و در چه مواردی قدرت اثرگذاری دارد.
آقای مهندس مرجوی:
- یکی از نقشهای مهم شورا در لابی با حاکمیت است. در این مورد، شورا میتواند خیلی به هیات مدیره کمک کند. در شورا افراد صاحب نفوذی حضور دارند که شاید وقت و انرژی برای حضور در هیات مدیره را نداشته باشند، اما با ارتباطات قوی و نفوذ خود، میتوانند نقش موثری در رسیدن انجمن به اهداف صنفی خود ایفا نمایند.
آقای مهندس ادیب:
- طبق اساسنامه، شورا در اختیار هیات مدیره است و تصمیم گیری نهایتاً با هیات مدیره است. اما نقش شورا، صرفاً مشورتی نیست، بلکه راهبردی هم هست. هیات مدیره میتواند استراتژیهای کلان انجمن را در شورا طرح کند و از نظرات آن بهرهمند شود.
- حتما رئیس هیات مدیره دوره جاری به همراه دبیر انجمن در شورا حضور داشته باشند تا ارتباط و تعامل بین شورای ادوار با دوره جاری، برقرار گردد.
آقای مهندس معظمی:
- ضمن احترام به پیشکسوتان باید در نظر داشته باشیم که نباید 2-3 نفر برای جمع تصمیمگیری نمایند و باید قائل به خرد جمعی باشیم.
- فضای جدیدی که پس از انتخابات ایجاد شده، فرصتی تاریخی برای اپک است و انجمن، رسالت و مسئولیت مهمی دارد. ما باید از این فرصت به درستی استفاده کنیم.
آقای مهندس میرزاخانیان:
- پیشنهاد میکنم از تجربه شورای مشورتی فیدیک (Advisory Council) استفاده کنیم. در آنجا ارتباط دو سویهای بین این شورا و هیات مدیره وجود دارد. هم هیات مدیره میتواند موضوعاتی را برای اخذ نظر، به شورا ارجاع دهد، هم شورای مشورتی میتواند مسائلی را برای بررسی و تصمیمگیری به هیات مدیره منتقل کند. طبعاً هیات مدیره اختیار تصمیمگیری دارد، اما در صورت رد نظر شورای مشورتی باید دلایل متقن برای آن داشته باشد.
- دبیرخانه فیدیک، نقش دبیرخانه شورای مشورتی را هم ایفا میکند.
آقای مهندس حلوایی، جمع بندی جلسه را بدین شرح انجام دادند:
- آقای دکتر طاهری به عنوان دبیر شورای عالی ادوار تعیین میشوند.
- در جلسه بعدی، هیات رئیسهای برای شورا انتخاب میشود.
- پیش نویس آیین نامه شورا توسط کارگروهی مرکب از آقایان مهندس حلوایی، حضرتی، میرزاخانیان، طبیبزاده و طاهری خرم آبادی تدوین گردد.
- بسته به نظر شورا، جلسات به صورت ماهانه یا فصلی برگزار شود.
- گروه شورای ادوار در واتساپ ایجاد شود.
- جلسه بعدی شورا در مهرماه برگزار شود.
جلسه در ساعت 10:00 به پایان رسید.