اولین جلسه کمیته ارتباط با اعضاء انجمن اپک

حاضرین در جلسه :

شرکت آبادراهان پارس: آقای دکتر چوبدار (مدیر عامل)

شرکت جندی شاپور: آقای مهندس رودانی (مدیرعامل) و آقای مهندس قضاوتی (عضو هیات مدیره)

شرکت رامپکو: آقای مهندس مسروری (مدیرعامل)

شرکت کیسون: آقای مهندس موسوی (مدیر مناقصات)

انجمن اپک: آقایان مهندسین حلوایی، طبیب زاده، طاهری خرم آبادی، کابلی، دکتر طاهری، مهندس حضرتی

 

بر اساس سیاست هیات مدیره انجمن اپک برای برگزاری جلسات منظم با اعضا به منظور استماع نقطه نظرات اعضا، انتظارات و خواسته های ایشان از انجمن، ارائه گزارش عملکرد و تقطه نظرات هیات مدیره انجمن به اعضا، شناخت بهتر اعضا و چالش های ایشان در فضای کسب و کار و ….، اولین جلسه دیدار با اعضا به دعوت کمیته ارتباط با اعضا برگزار شد.

در ابتدای جلسه، آقای مهندس حلوایی (رییس هیات مدیره انجمن) ضمن خیر مقدم به مهمانان گرامی، توضیحاتی درباره رویکرد هیات مدیره در ارتباط نزدیک با اعضا، فسلفه وجودی انجمن و سیاست هیات مدیره نهم ارائه نمودند.

در ادامه، پکیجی از اسناد تهیه شده توسط انجمن در یک سال گذشته (شامل سند اهداف و ساختار انجمن، پیش نویس اساسنامه جدید، گزارش عملکرد یک ساله انجمن، آیین نامه حق عضویت، نقد و بررسی بخشنامه تعدیل وزارت نفت و …) تقدیم حضار محترم شد.

آقای مهندس طاهری خرم آبادی (رئیس کمیته ارتباط با اعضا) ضمن ارائه توضیحاتی کلی درباره اقدامات انجام شده در یک سال گذشته و ساختار کمیته ها، از ایشان درخواست نمودند که از مدیران و کارشناسان شرکت خود برای حضور در کمیته ها و کارگروه های تخصصی انجمن معرفی نمایند.

پس از آن هر یک از مدعوین ضمن تشکر بابت برگزاری این جلسه، به بیان نقطه نظرات خود و چالش های موجود در فضای کسب و کار پرداختند. از جمله:

آقای مهندس رودانی:

  • در بخشنامه تعدیل به بسیاری از هزینه های پنهان پروژه ها (از جمله هزینه تحریم های بین المللی، هزینه انتقال ارز، محدودیت های ناشی از واردات کالای خارجی به دلیل قانونی استفاده از توان داخل و ممانعت وزارت صمت از ورود کالا، اختلاف ارز آزاد و نیمایی، هزینه های ناشی از تغییر قوانین و مقررات و …) دیده نشده است.
  • مشکلات ناشی از قانون و نحوه برگزاری مناقصات که لزوما منجر به انتخاب بهترین پیمانکار نمی شود و بعضا پیمانکارانی با قیمتهای خیلی پایین انتخاب می شوند که توان تکمیل کار را ندارند و نهایتا پروژه زمین می خورد. (اشاره به مقاله “چرا مناقصه نه”)
  • طولانی بودند فرآیند برگزاری مناقصه و … که هزینه های مضاعف به پیمانکار و پروژه تحمیل می نماید.
  • عدم اشراف قانونگذاران به تاثیر قوانینی که می نویسند (به دلیل عدم تجربه اجرایی کافی)

آقای مهندس مسروری:

  • برخی از سازندگان کالا ادعای تولید کالاهای تخصصی با تکنولوژی بالا را دارند؛ در حالی که چنین توانی ندارند. به دلیل حمایت وزارت صمت و جلوگیری از واردات کالای تخصصی، پروژه دچار چالش های جدی می شود.

آقای مهندس موسوی:

  • تعداد زیاد شرکتهایی که در یک مناقصه رقابت می کنند.
  • هر یک از دستگاه های اجرایی، نظام ارزیابی کیفی اختصاصی خود را دارند. در حالی که اگر مثلا سازمان برنامه یا وزارت نفت، شرکتی را برای کاری تایید کرد، قاعدتا نباید مجدد به طور جداگانه مورد ارزیابی های طولانی و هزینه بر قرار گیرد.
  • یکی از کارفرمایان ضمانت شرکت در مناقصه با اعتبار 6 ماهه مطالبه کرده، در حالی که نظام بانکی تنها ضمانتنامه با اعتبار 3 ماهه (قابل تمدید) صادر می کند که مورد پذیرش کارفرما نیست!
  • مشکل عدم پذیرش تضمین شرکتهای ایرانی در خارج از کشور
  • تاکید مجدد بر مشکلات ساخت داخل

آقای دکتر چوبدار

  • متاسفانه ناامیدی فراگیر شده است و پروژه ناراضی سازی موفق بوده است! و در شرایط نامساعد اقتصادی، به ناچار بسیاری از تولیدکنندگان داخلی و شرکتهای پیمانکاری به فعالیتهای واسطه گری روی آورده اند.
  • انجمن های صنفی به جای تکثر و تفرق، باید به سمت وحدت و همسویی حرکت کنند و در قالب فدراسیون و کنفدراسیون، فعالتهای خود را جهت دهی کنند تا بتوانند با توان و پتانسیل بیشتری، مطالبه گری نمایند.
  • همانطور که اتاق بازرگانی داریم، اتاق احداث داشته باشیم و تمام شرکتهای فعال در حوزه احداث، اهداف و منافع صنفی خود را به صورت یکپارچه دنبال نمایند.

در ادامه آقای مهندس طبیب زاده ضمن تشکر مجدد از مهمانان برای حضور در این جلسه و پاسخ گویی به برخی از ابهامات و ایده ها، از ایشان دعوت نمودند با حضور بیشتر در انجمن و کمیته های تخصصی، همکاری نزدیک تری با انجمن اپک داشته باشند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *